De zomer op de Hintertuxer Gletscher

Zomer

De zomer is in het Zillertal een pure belevenis, en vooral als je wilt gaan wandelen of mountainbiken, wordt de zomervakantie een hoogtepunt.

Zomervakantie op de Hintertuxer Gletscher

In het Zillertal, en rond de Hintertuxer Gletscher, kan je alles vinden. Van een gemoedelijke almwandeling tot aan uitdagende tochten richting bergtoppen, hier is voor iedereen een persoonlijke uitdaging te vinden.

En natuurlijk is de bergzomer ook voor gezinnen en natuurliefhebbers een ideale zomervakantie, mede omdat je met de zomerliften de fascinerende bergwereld erg makkelijk kunt bereiken, tot op een hoogte van 3.250 meter.

Wandelparadijs Hintertuxer Gletscher

In het gehele gebied rond de Hintertuxer Gletscher, zijn schilderachtige bergtouren en wandelingen mogelijk, vanaf Hintertux, vanaf de Sommerbergalm, en vanaf het Tuxer Fernerhaus.

Hier is wat geschikts voor iedereen, of je nu geoefend bent, of niet. Het enige wat je hoeft te doen, is de bergschoenen aan te doen, en op pad te gaan.

Zelfs voor eten en drinken wordt boven in de bergen gezorgt, bij tal van leuke, sfeervolle berghutten en restaurants, zoals bijvoorbeeld het Tuxer Fernerhaus, het Spannagelhaus of bij de Sommerbergalm.

En of je nu naar een alm wilt wandelen, een uitdagende, een meerdaagse, tour wilt doen, of echt in de bergen wilt klimmen, iedereen die hier in de bergen onderweg is, kan genieten van hetzelfde.

Een adembenemend uitzicht, indrukwekkende bergen, en een alpineflora die je niet zomaar overal kunt zien.

Boven de boomgrens, tussen de razende watervallen, daar waar de marmotten spelen, en je Gemsen kunt zien. Tussen de indrukwekkende bergen en de groene almen, kan je van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt wandelen.

En als je nog meer uitdaging zoekt, kan je bijvoorbeeld de Olperer beklimmen onder begeleiding van een gids. En dan geniet je pas echt van de ultieme kick op een hoogte van 3.476 meter.

Aanbevolen wandelingen

Erg mooie middelzware wandelingen zijn bijvoorbeeld de wandeling Sommerbergalm – Bichlalm – Hintertux, de wandeling over de Wasserfallweg, de wandeling van de Sommerbergalm naar Hintertux, en de wandeling van het Tuxer Fernerhaus naar Hintertux.

Ook de route van het Tuxer Fernerhaus naar de Schlegeisspeicher is erg mooi en indrukwekkend, maar dit is een moeilijke route, en zeker niets voor beginners of ongeoefende wandelaars.

Mountainbiken en fietsen.

Ook als je wilt gaan mountainbiken of fietsen, zijn er in het Zillertal en rond de Hintertuxer Gletscher, diverse mogelijkheden.

Daarbij kan je fiets of mountainbike gratis met de gondel meenemen.

Erg mooi, zeker niet al te gemakkelijk, maar wel erg aan te bevelen, is de route naar de Tuxerjoch.

Je moet daarbij ruim 600 hoogtemeters overwinden, van Hintertux over route 426 naar de Sommerbergalm, duur ongeveer 1 uur.

Vanaf hier naar het Tuxerjoch op 2.310 meter hoogte.

Overigens ligt Finkenberg niet ver van de Hintertuxer Gletscher, en rond de Penken zijn ook diverse mooie routes.

Interactieve Bikekaart http://www.hintertuxergletscher.at/de/sommer/mountainbike.html