Spannagelhaus in het Zillertal

Zillertal

De Hintertuxer Gletscher kan eigenlijk gezien worden als het einde van het Zillertal, een dal dat natuurlijk nog veel meer te bieden heeft, voor zowel de wintersport als voor een zomervakantie.

Het Zillertal is een langgerekt dal, en is één van de populairste bestemmingen in Oostenrijk.

Jaarlijks trekken weer vele landgenoten naar dit mooie dal, dat in sommige weken zo ongeveer het Nederlands als voertaal heeft.

Dat het Zillertal zo populair is, dat heeft zo zijn redenen.

Wintersport in het Zillertal

Allereerst de vele goede skigebieden die hier te vinden zijn, met naast de Hintertuxer Gletscher de skigebieden

  1. Eggalm Tux Lanersbach
  2. Fügen Spieljoch
  3. Hochfügen
  4. Hochzillertal – Kaltenbach
  5. Mayrhofen
  6. Rastkogel Tux Lanersbach
  7. Zillertal Arena met het leuke skidorp Gerlos
  8. Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000

Het Zillertal is eigenlijk in de wintermaanden één groot skigebied, en heeft ook nagenoeg alle andere wintersporten, zoals schaatsen, rodelen en langlaufen te bieden.

Bovendien beschikt het dal over erg leuke en sfeervolle skidorpen, denk daarbij aan Tux, Mayrhofen of Gerlos, en is ook de infrastructuur in het dal bijzonder goed.

Bijkomend voordeel van de vele toeristen in het dal, is de ruime keuze aan skihutten, bars en restaurants, en de enorm goede après ski, die vooral bekend staat om de extreme gezelligheid.

Doordat veel Nederlanders dit dal in de wintermaanden bezoeken, wordt ook in de skihutten, en de bars veelvuldig Nederlands gesproken, en zijn ook Nederlandse artiesten vaak in het dal te vinden voor een optreden.

Nadeel van deze populaire bestemming is wel, dat je bij het reizen naar je winterbestemming, en ook weer als je naar huis gaat, regelmatig in de file zult staan bij het binnenrijden van het dal, of het uitrijden. Het is overigens ook weer niet zo, dat je hier urenlang in de file staat, maar op drukke momenten moet je wel rekening houden met een 30 tot 45 minuten extra reistijd.

Overigens is het Zillertal ook redelijk makkelijk met vliegtuig en trein bereikbaar, wel is het dan zaak om met de gastgevers van de accommodatie waar je verblijft, goed af te spreken dat ze je ophalen.

Gezelligheid

Als je hier een wintersportvakantie hebt geboekt, en je komt na een lange reis eindelijk aan in het prachtige dal, dan merk je al snel waarom nu precies het Zillertal zo populair is voor de wintersport.

Je wordt gastvriendelijk begroet, je hotel of pension, of vakantiewoning, ziet er gewoon goed uit, is voorzien van alles wat je nodig hebt, en als je even door het skidorp loopt, merk je ook al snel dat het hier enorm sfeervol is.

Gezellig, charmant, gewoon een lekkere bestemming.

Als je dan vervolgens op de pisten staat, dan gaat deze beleving gewoon door.

Alles is op en top in orde, het eten is goed, de après ski nog beter, en na een lange dag genieten van al dat moois en lekkers, zal je bovendien bemerken dat je geniet van een uitstekende nachtrust.

Toch niet zo gek dus, dat het Zillertal een enorm popualire bestemming is.

Zomervakantie

Het Zillertal wordt echter ook in de zomermaanden steeds populairder als vakantiebestemming, en ook dat heeft zo zijn redenen.

Natuurlijk zijn daar de mogelijkheden om te skiën op de Hintertuxer Gletscher, maar in de zomer stopt het niet bij wintersporten.

Het dal staat namelijk bekend als een el dorado voor diverse bergsporten, en heeft uitstekende faciliteiten te bieden voor de bergsport.

Dat bemerk je als je bijvoorbeeld wilt gaan paragliden, met tal van liften die je ook in de zomer naar boven brengen, maar ook als je wilt gaan mountainbiken of wandelen.

Het dal beschikt over meer dan 1.000 kilometer wandelwegen, door het dal, bergop en boven in de bergen, en het is vooral de uitbundige en haast onaangetaste natuur, die zoveel liefhebbers in de zomervakantie trekt.

Bovendien zijn deze wandelwegen allemaal erg goed onderhouden en gemarkeerd.

Een echte uitdaging, zijn de meerdaagse huttentochten die hier worden aangeboden, waarbij je echt op plekjes komt waar bijna niemand is geweest, en waar je ‘s nachts in berghutten overnacht.

En de routes en trails voor mountainbikers, die er in alle soorten en maten zijn, en in alle moeilijkheidsgraden, die zijn minstens net zo mooi, en uitdagend.

Uitstapjes

Ook heeft het Zillertal leuke bezienswaardigheden, zoals de Zillertalbahn, de stoomtrein, het Planetarium in Königsleiten, Museum Widumspfiste in Fügen, de roemruchte Ahornbahn, en tal van andere leuke uitstapjes.

Daar komt nog bij, dat het dal erg centraal ligt. Je bent in no time bij de Achensee, of in de hoofdstad van Tirol, Innsbruck, en ook leuke stadjes als Rattenberg, Hall in Tirol en Schwaz, zijn snel bereikt.

Het Zillertal is niet voor niets erg populair!

Overigens is het dal één van de slechts vijf bestemmingen in Oostenrijk, waar je in de zomermaanden op 1 dag kunt genieten van zwemmen in het openlucht zwembad, nadat je bent wezen skiën of snowboarden op perfect geprepareerde pisten en afdalingen.