Wintersport Hintertuxer Gletscher

Wintersport

Voor de wintersport is het Zillertal één van de meest populaire winterbestemmingen in Oostenrijk, maar je kunt rustig zeggen, dat de Hintertuxer Gletscher de koning van het Zillertal is.

Hoog ligt de Gletscher boven de rest van het dal, en de leuke skidorpjes Tux en Hintertux zorgen voor een perfecte combinatie.

Comfortabele hotels en vakantiehuizen, en dat op een steenworp afstand van het meest sneeuwzekere skigebied in het Zillertal.

Als de rest van het dal nog bezig is met de nazomer, of alweer de tulpen in bloei heeft staan, is de wintersport op de Hintertuxer Gletsch nog volop bezig, en is nog lang niet van plan om zich naar het noorden terug te trekken.

De Gletscher is zelfs in de zomermaanden, één van de weinige plaatsen in Europa, waar je gewoon kunt skiën en snowboarden.

365 Dagen wintersport

Nergens anders in Oostenrijk, is de wintersport zo afwisselend en kan je zo optimaal genieten van witte afdalingen, als in het Zillertal, en in het bijzonder op de Hintertuxer Gletscher.

Hier zijn de pisten 365 dagen per jaar geprepareerd, en vooral erg sneeuwzeker.

En het allermooiste?

De pisten zijn beschikbaar in alle moeilijkheidsgraden, en dus geschikt voor beginners, voor kinderen, en voor ervaren skiërs en snowboarders. De ideale wintersport dus!

Bovendien zijn de 59 kilometer pisten in de wintermaanden, erg afwisselend, en bieden voor iedereen wel wat.

Het is simpelweg het beste gletscherskigebied ter wereld, en heeft meermaals belangrijke prijzen in de wacht gesleept.

Betterpark Hintertux

Het Betterpark Hintertux is één van de hoogste Freestyle parken in Oostenrijk, en is zonder twijfel één van de beste.

De ingang van het park ligt op 3.200 meter hoogte, aan de voeten van de machtige Olperer.

Snowboarders en freestyler krijgen op de Hintertuxer Gletscher een adrenalinekick, en pro’s en experts genieten van de optimale trainingfaciliteiten en bereiden zich in het Betterpark Hintertux iedere herfst voor op het wedstrijdseizoen.

Maar ook beginners vinden hier optimale omstandigheden.

Het park is dusdanig opgezet, dat iedereen de juiste obstakels kan vinden, en het perfect uit sneeuw gevormde parklandschap bestaat uit vijf lines, en wordt dagelijks onderhouden.

De 100 meter lange Superpipe is een droom voor ervaren freestylers, die uit de hele wereld naar Hintertux komen.

Het Betterpark Hintertux is geopend van december tot april, met slechts een korte pauze van eind juli tot begin / midden september, en is in de herfst zelfs het allereerste snowpark in Oostenrijk, dat open gaat.

http://www.betterparkhintertux.at

Familypark Hintertux

Snowboarden op de gletscher, is één van de best geprepareerde gezins-funparken.

Achterin het Zillertal worden freestylewensen waar. Het nieuwe Familypark Hintertux is kort na de opening al razend populair.

Op 2.100 meter hoogte, op de Sommerberg gelegen, is het Familypark Hintertux bij uitstek geschikt voor beginners, en de eerste freestylepogingen.

Het funpark is op maat gemaakt voor beginners, gezinnen en skischolen, en heeft bovendien een oefenterrein voor gevorderden.

Familypark Hintertux is geopend van december tot april.

Skibus

De Tuxer Sportbus brengt je het gehele jaar door, gratis van Juns, Madseit, Vorderlanersbach en Lanersbach, naar Hintertux, naar het dalstation van de Gletscherbahn.

In de winter is er een skibus, die skiërs en skiuitrusting, voor iedereen met een geldige skipas, gratis vanaf Mayrhofen tot aan Hintertux brengt, en natuurlijk weer terug.

En zo wordt de wintersport wel erg aantrekkelijk.

Meer informatie over wintersport op de Hintertuxer Gletscher kan je vinden op http://www.hintertuxergletscher.at

Pistenplan Hintertuxer Gletscher

Pistenplan Hintertuxer Gletscher